zondag 1 juni 2014

ReceptBenodigdheden:
    1 exemplaar van de bestseller (ik moet er toch zelf in geloven): ‘Vanuit mijn Eierdopje’
    1 stel gemakkelijke kleren
    1 driezitsbank
    1 flinke chagrijnbui
    5 minuten tijd
    Indien gewenst: 1 leesbril - naar eigen inzicht.

http://boekscout.nl/shop/ViewProduct.aspx?bookId=4798
Heb je mijn boek ‘Vanuit mijn Eierdopje’ al in je bezit? Goed zo!
    Zo niet, ga jij je eens schamen! In de hoek jij! Jij kan het alleen nog goedmaken door op de folder te klikken. Ja, de foto hiernaast. Wonderlijk hè, hoe jij jezelf terugvindt in de webshop van de uitgever. Even alles invullen, nog wat daagjes wachten en kom vooral terug om dit recept te vervolgen. Tot snel.
    Wie mij boek wèl heeft: BIG THANKS en lees vooral verder.

Wat goed bij dit moment past zijn gemakkelijke kleren. Je pyjama, sportbroek, joggingbroek of flodderjurk zijn perfect. Als het maar lekker zit.
    Draag je een driedelig pak? Die moet uit! Geloof me, alles wat strak en te netjes zit past nu niet. In je boxershort is altijd nog beter dat je kostuum. Kleding mag absoluut geen stoorzender zijn als jij je verliest in mijn verhalen.
    Net zoals je ook geen politiek correcte of economische kwesties als discussiepunt hoeft te verwachten, hoef je er ook niet opgetut bij te zitten. Het enige hoogdravende in mijn boek zijn wat bezuinigingstips en de hoop dat ik ontdekt word door de CIA. Soms lijken dingen absurd of gaat mijn fantasie met me aan de haal. Andere keren zijn situaties echt vergezocht, maar ze zouden evengoed waar kunnen zijn. Laat het maar over je heen komen.

Plof neer op de bank. Een driezitsbank is het beste. Daarop kan je languit met de beentjes hoog.
    Stuur je kinderen naar buiten. Meer bewegen is goed voor ze en ze knappen ervan op. Regent het? Bonjour ze dan naar een vriendje of vriendinnetje? Zijn die niet thuis? Dan blijft de hamer over. Eén keer op de kop slaan en ze zijn wel even stil. Als jij maar niet gehinderd of gestoord wordt.
    Je kinderen dit boek geven heeft geen zin. Er staan geen plaatjes in en het aantal woorden schrikt hen af. Ik heb dus toch een doelgroep gemist.
    Nu ook nog je telefoon uit. Ja, uit! Zelfs het knipperen van een meldingslichtje stoort. Zet de lijn van de vaste telefoon open. Je schoonmoeder belt later wel terug. Even onbereikbaar zijn voor haar is niet zo erg. Zet ook gelijk de televisie en radio uit en ervaar de stilte. Heerlijk hè?

Oh, ben je chagrijnig? Top! Hou vast. Zo’n mood heb je juist nodig. Ik wil graag bewezen zien dat mijn doel bereikt wordt. Krijg ik je aan het lachen, een smile op zijn minst? Dat is het beoogde effect van de auteur, mij dus.
    Ben je al blij dat je mijn boek hebt? Laat hem dan vooral dicht. Blijkbaar had ik er net zo goed niets in hoeven schrijven, je bent er toch al blij mee. Kom maar terug als je een rotdag hebt. Ik wil je chagrijnig, groggy, nurks of saai. Pak dan het boek erbij en lees één blog.
    Lach je al? Nee? Goed, nog één blog dan. Jouw lach zal toch zeker na een tweede blog mijn beloning zijn?

Als laatste vraag ik een paar minuten tijd. Vijf of zo. Ik zei al: ‘Lees één blog at a time.’ Die zal beter bezinken als je het daarbij houdt. Ik neem even mezelf als voorbeeld met een columnbundel van Daphne Dekkers. Het liefst lees ik die aan het strand. Ik kan me nooit lang concentreren aan zee. Het is er zo onrustig. Hollende en schreeuwende kinderen, de parasol die de lucht in vliegt of mijn eigen familiegenoten die iets willen: ‘Mama, waar is….’ Waarom klinkt nou nooit: ‘Papa, waar is….’. Hoe dan ook ben ik afgeleid. Als de rust is weergekeerd, komt Daphne er bij. Laten haar columns voor mij nou net lang genoeg zijn om één met aandacht te lezen en te lachen. Het is even genoeg.
    Wat ik zeker niet aanraad, is dat je net als Marcel mijn boek in één avond uit leest. Hij moest dit doen omdat het de laatste correctieproef betrof. Volgens mij kon hij geen blog meer zien. Dat zal ook voor jou gelden en daarmee ben ik een fan kwijt. Kan nooit goed zijn.

Daarmee heb je alle ingrediënten op een rij en ben je er klaar voor. Laat je meeslepen door mijn leukste blogs in boekvorm. Veel leesplezier en genot.
    En jij, boekloze smokkelaar. Toch doorgelezen hè? Koop nou maar gewoon mijn boek!