zaterdag 14 april 2018

Witte legging


Is de legging dit jaar opnieuw een verboden kledingstuk? Het ene jaar mag het wel, een volgend jaar weer niet. Het is desondanks een kledingstuk aan mijn been.
Ik ben vrij ongevoelig voor wat wel en niet mag in de ogen van anderen. Iets met leeftijd en wellicht eigen wijsheid. Daarom zeg ik: draag lekker een legging, maar nooit in plaats van of als een lange broek en al zekersteweten niet met je T-shirt er in.
Jullie mannen, moeten er nog verderder van blijven. Net als hoog opgetrokken sokken (in sandalen) onder een korte broek. Please, doe mijn ogen dat niet aan!
 
Terug naar de legging. Geen roze, groene, rode of paarse, maar een witte legging!
Een lieflijk licht roze legging zou perfect zijn, maar die is onvindbaarder dan een witte. Wel loop ik tegen donker blauwe, grijze en zwarte leggings op. Hallo! Het is lente! Weg met die donkere kleuren! Het wordt warmer, de donkere maanden zijn verdwenen in mijn verleden. Toedeloe!
Vraag ik me onwillekeurig af waarom we in de winter sowieso donkere kleuren dragen? Alsof winter al niet donker genoeg is, maken ze onze kleding net zo troosteloos.

Volgend winterseizoen gaan we voor kleur en fleur. Volg mijn voorbeeld van de rode winterjas en banjer lekker kleurrijk en warmpjes mee tussen alle zwart, bruin en donkerblauw.
Hoewel na drie winterseizoenen mijn mooie rode jas rijp is voor de afvalcontainer. In het najaar moet ik op nieuwe-jas-jacht. Ga ik weer voor rood? Misschien paars?

Eerst een witte legging. Toch weer even genoemd, anders vergeet ik ‘m nog.
Het is een vreselijk vuilgevoelige kleur (geen kleur, ik weet het) om te dragen. Zwart verbergt vooral alle vetrollen door schaduwen die onzichtbaar zijn. Terwijl bij een witte legging elk sinaasappelhuidblubbertje extra aangedikt lijkt te worden. Toch draag ik weleens een witte legging, want bij lagere zomertemperaturen hullen mijn pootjes zich graag in een legging. Vooral onder die ene jurk waar alleen wit goed bij staat. Gelukkig valt die jurk precies over te verstoppen bovenbeenvetblubbers. Zo valt er niets te zeuren over de witte legging.
Behalve dat ie bij temperaturen boven de (gokje) 23 graden zijn weg uit vindt!

Dat ik die witte legging zo vaak noem is trouwens tactiek!
De hele week klonk geneuzel over meekijkers achter Facebook en zo. We worden stiekem massaal afgeluisterd, bekeken en gevolgd. Alles wat we doen op het Wurmige Wijdse Web wordt gespot om vervolgens reclame op onze tijdlijnen gepropt te krijgen. Het klinkt alsof achter elk internetdelend apparaat een mannetje of vrouwtje zit (dat is nog eens werkgelegenheid), die de hele tijd meekijkt naar de interessante dingen die wij doen, zoeken en zelfs zeggen.
Zullen we massaal wachten op 5D internet? Dan kunnen ze zelfs mee ruiken en proeven. Eens zien hoeveel Checkmuppets dan verdwijnen!

Tegen de stroom in zeg ik: het is niet waar en dat bewijs ik door de witte legging.
Het werkt niet, want ik zocht een witte legging en bezocht vruchteloos vier winkels. Ik appte mijn dochter via WhatsApp en vroeg of zij er één heeft; ik heb mijn zus gevraagd via Instagram en er één in mijn Instaverhaal genoemd. Ik heb met Marcel, in bijzijn van mijn Phone, gepraat over een witte legging. Hij bleek vooral ongeïnteresseerd (de telefoon). Ik heb op Twitter gereageerd bij @wittelegging dat het wel mag, alleen onder mijn jurk. Alles om die Muppet achter mijn surfgedrag wakker te schudden en me te helpen aan een advertentie.
Hoeveel advertenties werden op mijn scherm gepropt? Nul! Zo zeg ik: er zijn geen meekijkers achter mijn maffe surfgedrag!

Tot ik donderdag op weg ging naar de HEMA. Ik moest daarbij “toevallig” omlopen en belande op de weekmarkt. Wat schetste mijn verbazing? Ik bumpte maar zo into een kousenkraam en wat stond daar te stralen?
Benen van paspoppen (ondersteboven dan wel - blij dat ik geen model ben) met leggings aan en jawel, witte!

Dat beangstigde me dus! Facebook bleef reclameloos, maar volgens mij was Mark Zuikerberg himself in de buurt. Die omweg die ik moest lopen is vast zijn idee geweest. Wij denken dat de gemeente een projectontwikkelaar in de arm nam, maar nee, Mark Zuikerpotje zit er achter. Hij beheert daarnaast ook alle marktkooplui en leidt alles. Niks surfgedrag, het is real life. De ene dag werd Markje geïnterviewd door Amerikaanse sufkoppies die eigenlijk geen idee hebben van wat Facebook is, de andere dag achtervolgt hij mij ongezien over de markt. Die Suikerklont leidt de zaken! Hij heeft Facebook niet nodig, hij dirigeert alles waar je bij loopt!

Blijft het vreemd dat ik na alles over de witte legging nu allemaal jurken zie verschijnen in reclameblokken. Blijkbaar bekeek Spiekmuppet mijn leuke profielfoto en dacht: een witte legging? Echt niet, een zonnige jurk staat jou veel leuker! En geloof me, mijn Spookmuppet heeft smaak!