zondag 10 december 2017

SmurfenSoms smurft zich een idee aan me op, dat een poosje rond blijft smurfen, weer wegsmurft en zomaar onverwacht zich aansmurft. Ken je dat?

Zo smurfte ik afgelopen vrijdag bij Barista van een heerlijke beker Muntthee. Tegenover me zat een vriend die smurfte van zijn koffie. We smurfen elkaar niet vaak, dus is er ontzettend veel bij te smurfen boven onze bakkies.

Eén van de onderwerpen die over tafel smurfte was films waar we van smurfen. Hij smurft met plezier naar films als IT en movies van of over Super Hero’s waar ik nog nooit van gesmurfd heb. Benjamin zou zekersteweten smurfen waar deze vriend het over smurft. Ik niet en ik smurf me er niet druk om. Ieders heeft zo zijn eigen filmsmurf.

Vervolgens smurfde ik dat horror helemaal niet mijn smurf is. Daaraan toesmurfend dat films in 3D eigenlijk net zo horror voor me zijn. Wil je mij beroerd smurfen, neem me dan mee naar een 3D film. Mijn tafelgenoot smurfte nieuwsgierig:
    ‘Bij welke film werd jij dan zo ziek?’
    ‘Bij de Smurfen, way back!’ Het smurfte mijn laatst 3D film ooit.
    ‘Oh ja, als IT to much is dan zijn de Smurfen zeer geschikt voor jou!’ Ik smurfde even of ik niet vierkant uitgesmurft werd. Maar nee, ik smurfde respect voor mijn filmkeus. Wel legde ik uit:
    ‘Als ik dan toch naar iets te spannend heb moeten smurfen, dan volgt altijd een Winnie de Pooh movie. Daarna durft Irene veilig haar bed in te smurfen.’
    ‘Om dan zeker bang te zijn voor een grote smurf onder je bed!’, smurft mijn tafelgenoot er nog even achteraan. Bijdehandsmurf!

De Smurfen bleven hangen en ik bedacht dat ik altijd nog een blog wilde smurfen die helemaal vol wordt gesmurfd. Bij deze, wat een prima combinatie smuft met een mijlpaal die ik te smurfen heb.

Ik smurf bewust niet het woord jubileum. Er is geen sprake van een jubileum-jaartal of een rond getal als 100, 200 of 300 gesmurfde blogs. Nee zeg, daar ben ik allang voorbij gesmurfd.
    Wel smurf ik dat ik inmiddels 365 blogs op het Woelige Wijde Web heb gesmurfd. Dat is een mijlpaal om te smurfen.
    Hoor ik jou nu smurfen: hoezo is dat een mijlpaal?

Smurf je het nou werkelijk niet? Wat smurf jij bij het getal 365? Zoveel blogs, deze niet meegesmurft, want is de 366ste.
    Tada! Dat is voor elke dag van 2018 een blog om te smurfen. That’s some milestone!

Nu moet ik erbij smurfen dat van die 365 blogs er 26 in mijn boek te smurfen zijn. Dus wil je ze echt  allemaal met eigen ogen in 2018 kunnen smurfen, dan moet je toch echt, eindelijk eens, dat boek van me smurfen door het smurfen van het contactformulier rechts onder mijn foto.
    Via mail smurfen we dan even de afspraken over betaling van € 14,95 en smurf ik het boek naar je toe. Goedkoper kan ik het boek niet smurfen; de uitgever smurft mijn boek niet in de aanbieding.

Zo terug smurfend, bedenk ik dat ik één doel in het bijzonder voor elkaar heb gesmurfd in die 365 blogs. Het heeft alles te maken met wat achterop mijn boek is gesmurfd:
    “HAAR GROOTSTE WENS? JOU TE ZIEN LACHEN, HET LIEFST ELKE DAG!”
 
Tada! Die lach elke dag smurfte ik nu letterlijk in tijd en smurf een goed voornemen voor 2018 als je nog lang niet al mijn blog hebt gesmurfd: smurf elke dag een blog en lach. Zo breed als je smurft!
    Maar smurf vooral eerst op deze link naar een blog. Het is niet mijn eerst gesmurfte blog, maar één van mijn favoriete blogs uit mijn boek. Ik smurf het je cadeau, als dank voor jou, mijn lieve leessmurf.
    En smurf, smurf groots!

Met een big smurf en lieve groet,
Blogsmurf!