woensdag 9 maart 2016

ProfessionalWat klein begon op Hyves is uitgegroeid tot een serieuze blog (nou ja, serieus?) op blogspot. Weet je dat je alleen mijn naam hoeft te kennen om mijn site te vinden, kijk maar: www.irenevanvalen.nl Lekker makkelijk hè? Nu op die link klikken zou best suf zijn, want waar denk je dat je uitkomt?

Over sufheid gesproken. Hoeveel slaapkoppen hebben mijn laatst blog goed gelezen? Ik schreef in die geen-blog dat je vooral 9 maart terug moet komen. Waarom schreef iemand vervolgens: tot volgende week?
    Even opletten mensen: Mijn laatste geen-blog stamt van 6 maart. Hoeveel dagen later is het 9 maart? Geen week, maar 3 dagen! Vandaag dus! Dat mensen hier aan voorbij gaan, heeft uiteraard te maken met de gewoonte dat ik elke zondag een blog plaats. Het zit blijkbaar al zo in sommige systemen dat afwijken niet meer kan. En toch doe ik het!

Heb je sowieso al eens verder gekeken dan mijn laatste blogs? Heb je al mijn 269 blogs gelezen? Dat is inclusief de blogs in mijn boek en exclusief deze. Daarom tellen we nu: 270 blogs. Laat ik nou van ronde getallen houden!

Hoewel ik van ronde getallen houd, heb ik moeite om in de gaten te houden wanneer ik een jubileum te vieren heb. Dacht ik dat alleen de 200ste aan mijn aandacht is ontsnapt, blijkt ook de 100ste blog te laat gespot te zijn door mij. Over sufheid gesproken!
    Ik had zo graag in de 200ste blog hetzelfde kunstje uitgehaald dat ik tentoonspreidde in de 101ste blog.  Daarin gebruikte ik de 100 titels van alle voorgaande blogs. Het werd nog een samenhangend onrealistisch verhaal ook. De moeilijkheidsgraad van die blog lag hoog, maar wat was het leuk alle titels te verwerken.

Vraag je mij wat ik mijn leukste blog vind, dan verwijs ik je naar mijn boek. Helaas, alleen te lezen voor de echte fans, die mijn boek op de boekenplank of het nachtkastje hebben staan of liggen. Altijd gaan mijn gedachten uit naar mijn openingsblog EVEN VOOSTELLEN. Hierin stel ik mijn huisgenoten aan je voor. Ik zet ze uiteraard helemaal niet voor gek.
    Het is de eerste van 26 super blogs! Eigenlijk gewoon mijn beste blogs en daarom even een reclameblok tussendoor: Kom in het bezit van mijn leukste en beste blogs: koop mijn boek! Een echte fan wil ‘m, nee, moet ‘m hebben.

Een echte fan is nu ook helemaal uit haar of zijn doen, want waarom haal ik het in mijn dwaze kop om af te wijken van mijn eigen vaste blogtijdstip? Het heeft alles te maken met mijn eerste blog. Kijk maar, zie jij het ook?


Valt het verhaaltje? Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat ik een eerste blog schreef en plaatste op hyves om later twee keer te verhuizen en op deze plek te eindigen. Vijf jaar lang schrijf ik allerlei verhalen, onzin, grappen en grollen, verzonnen samenraapsel met waarheid vermengt of met waarheid vermengde verzonnen samenraapsels. Of noem het geromantiseerde drama of dramatische romances.
    Hoe dan ook; ik benoem mezelf vandaag tot professionele blogger. Ik doe het gewoon.

Kom, we kijken even naar wat statistieken:

 De bovenste grafiek laat het grillige effect zien van pageviews per periode. Pageviews zeggen helaas eigenlijk helemaal niets over echte lezers.
Wat een humeurig beeld he? Het mag wel wat stabieler en in een vloeiende lijn wat sneller omhoog gaan, vind deze prof.

Onder het grafiek staat een rijtje van de meest bekeken blogs. Ik moet bekennen dat ik zeer verrast ben om te zien dat de blog POEP (die lange tijd op de verbazende plaats 1 stond), ergens in de afgelopen weken is ingehaald door CURLSYS
     It’s all in the curls. I knew it. Krullen doen het beter dan uitwerpselen. Gelukkig maar.
Deze sprong in pageviews, heeft vast en zeker alles te maken met het delen van mijn blog met de kapsalon die ik tegenwoordig onveilig maak met mijn aanwezigheid. Ik knip van plezier in mijn vingers!

Dan volgt POEP. Dat deze zo hoog op de ladder staat is mij een raadsel? Struinen zoveel mensen het Internet op zoek naar poep? Ik krijg er acuut darmproblemen van. Of zijn het juist mensen met stoelgangproblemen die bij mij uitkomen? Kunnen ze gelijk op het toilet hun tijd doden met lezen van mijn blogs. Dat verduidelijkt in één poep en scheet alles!

Op de derde plaats staat TOUCHSCREEN.  Hij had beter STREELPANEEL moeten heten, maar ja, dat is een onbekend zoekwoord, dus toch het Engelse woord gebruikt.
    Ik herinner me bij deze Stef Bos en zijn fantastische voorstelling in De Kom. Stef vroeg tijdens de voorstelling of het publiek ervoor wilde zorgen dat het woord STREELPANEEL niet verloren zou gaan. Verdien ik een pluim zeg, want het blijkt een goed gelezen blog.

Op de volgende plek staat mijn blog GEHOORAPP. Best apart eigenlijk dat deze informatieve blog zoveel ogen op zich gericht krijgt. Alhoewel dat niet helemaal vreemd is, want mijn site is destijds gedeeld op de site van Beter Horen, waar ik speciaal voor schreef.  Ik was zelf vergeten dat ik speciaal een extra verhaal voor hen had geschreven. Echt leuk.
    Door het delen van mijn blog met instellingen en bedrijven, krijg ik toch wat aandacht en win ik nog eens wat.

De laatste op rij is Koffietijd! Hiervoor gaan de credits naar Henk. Hij wilde perse in zijn speech bij zijn afscheid als predikant praten over één onderwerp, zonder een bepaald woord te gebruiken en verving het woord voor koffie!
    Mijn conclusie was: dat er koffie in de hemel zal zijn. Hopelijk is hij daar inmiddels ook wel uit!

Hoe dan ook heeft koffie in mijn leven zijn smaak nooit verloren en is alleen maar lekkerder geworden, dankzij de MINI ME van DOLCE GUSTO, maar dat was een andere blog.

Wat blijft? Na vijf jaar bloggen? Ik ga het vieren!
    En niet alleen, maar met een vriendin. Ze staat al bijna klaar om met mij een wandel-lunchdate te hebben, maar weet niet eens dat ik iets te vieren heb. Daar komt ze dan snel achter, bij een kop koffie.

Wil jij mij feliciteren? Deel dan een favoriete blog met je vrienden en help me aan die stabielere en vloeiende lijn omhoog! Ik wens je een feestelijke dag!