zondag 30 augustus 2015

PaniekVerschillende verhalen dwalen door mijn hoofd. Verschillende aantekeningen vullen mijn notitieschrift. Zoveel meegemaakt, zoveel woorden in mijn pen die geschreven willen worden. Leuke dingen te vertellen en toch… juist vanavond blijkt dat ik me vastgebeten heb in the wrong story.

Het verhaal wil blijkbaar niet beschreven worden, hoe ik mijn best ook doe. Ondanks herlezen van mijn eigen woorden, herschrijven van de zinnen, schaven aan de tekst en schrappen van hele alinea’s (dat noemen ze dus het schrijfproces), werd het verhaal niet beter, maar vooral slechter.

Ik raak in paniek. Ik ben teleurgesteld in mijn eigen kunnen. Ik twijfel aan mij en word overvallen door totale inspiratieloosheid. Geloof me, dit is frustratie van de hoogste orde. Ik sta in mijn ergste chagrijnstand, want ik heb een...Wat nu?
Zal het helpen als ik voor de komende week elke dag twintig keer herhaal:
Ik heb geen schrijverblok!
Ik heb geen schrijverblok!
Ik heb geen schrijverblok!
Ik heb geen schrijverblok!
Ik heb geen schrijverblok!
Ik heb geen schrijverblok!

We zien het volgende week, tot dan!