zondag 23 februari 2014

PrivacyOud nieuws: Whatsapp was uit de lucht.
   Koud overgenomen door Facebook, voor een astronomisch hoog bedrag, valt het wel erg op dat het nu plat lag. Het gemopper op Facebook was al niet van de lucht, want oh, onze privacy gaat naar de knoppen en wat nu als Whatsapp het ook nog begeeft?

Even naar onze heilige privacy. We zitten met z’n velen op Whatsapp, Linkedin, Twitter, Facebook en nog evenzoveel meer. Dan zijn we ook nog via tig apps te volgen. Waar dacht je dat onze privacy ligt? Ik weet niet hoor, privacy willen en dan met de computer of telefoon op internet? Vergeet je privacy, die is naar de knoppen.

Ik troost me, hier op mijn plekje www.irenevanvalen.nl. Hier is mijn privacy. Ik ben graag op mijn privé plekje. Heerlijk ‘anoniem’ ga ik hier mijn gang. Niemand die me hier leert kennen! Hoor je mij klagen dat mijn privacy wordt geschonden? Als dat al gebeurt doe ik dat lekker zelf, kan ik alleen mezelf voor de kop slaan.
   Jij smult er ondertussen van. Snoeperd!

Ik heb trouwens wel net bedacht dat www.irenevanvalen.nl niet verkocht wordt voor minder dan
 €14.000.000.001,-. Zo durf ik garanderen dat deze site in handen blijft van mij, want wie legt dat nou neer voor dit kleine plekje?
   Zo vier ik een feestje. Wacht ik pak even een toetertje uit de kast en blaas wat ballonnen op.

Marcel kijkt me bevreemd aan als ik uit de kast kom met een feestmuts op. Ik vertel triomfantelijk van mijn belofte eigenaar te blijven van dit plekje en dat we daar op gaan toosten.
   Verschijnt er plotseling een duivels glimlachje om zijn mond en een blinkende tand schittert in het licht van de lamp boven hem. Ik val stil.
   ‘Je zit gewoon glashard te liegen’, zegt ie.
   ‘Hoezo? Je leest toch dat er achter de www irenevanvalen staat? Wie is dat? Dat ben ik!’
   Oké, het is niet mijn echte naam maar hé, dat is voor mijn privacy. Daarbij heb ik toestemming gekregen van meneer hemzelf om zijn naam te mogen gebruiken. Dat is dus trouwen in gemeenschap van naam. Trouwens, what’s in a name?
   Zoals ook mijn man beaamt, als hij zegt: ‘Laat die naam nou maar. Zelfs ik beheer deze domeinnaam niet.’
   ‘Wat? Wie dan wel? Je hebt er toch wel veel geld voor gekregen?’
   Ik word werkelijk bang, want wie steekt zijn neus dan in mijn website? Wie schendt mijn privacy? Dan hoor ik dat RitsRatsreklame BV naamseigenaar is en kijkt mijn manneke akelig triomfantelijk. Oh ja, we hebben de zaak ook nog.

Huiverig vraag ik wat mijn webnaam waard is in de ogen van meneer RitsRats. Zegt hij kraakhelder:
   ‘Ik verkoop het voor niet minder dan € 2300,-‘,  en kijkt er bij alsof het al verkocht is.

In dat geval stop ik direct met blogs schrijven. Is eigenlijk sowieso niet zo’n gek idee. Ik moet me richten op een boek die uit gaat komen op 2 mei. Jawel, de deal is gesloten ik heb werk te doen. Veel werk. Leuk werk! Blogs schrijven voor mijn boek.Dat is pas privacy op straat.

Ben ik toch vooral benieuwd wat mijn privacy waard wordt.