zondag 17 april 2011

Zielige ikke

Een stralende, schitterende mooie en vooral zonnige dag!

Ik heb vandaag een jankdag! De traantjes biggelen over mijn wangen. Mijn oogjes laten ze de vrije loop. Tegenhouden is geen optie. Echt zielig hoor, al zeg ik het zelf.
    Zo op straat, toen ik weer wat centjes liet rollen in de richting van de kledingwinkel, de Bruna en de Albert Heijn, (zij blij, want ik blijf proberen de economie te redden in hun voordeel dan wel) was ik blij met mijn zonnebril, want zo verberg ik mijn inmiddels rode oogjes. Daar waar ik toch even de bril af deed, keken mensen me meelijwekkend aan.
    Of ik dat wil? Nee. Please?! Laat me maar met mijn traantjes, ik hoef geen aandacht, zoek geen schouder om op uit te huilen. Niet nu. Niet hier.

Dan heb ik het nog niet over hoe het gaat als ik weer thuis ben. Daar gaan de sluizen pas echt open. Zelfs mijn neus houdt het niet droog. Onwillekeurig komt het allemaal mijn neus uit; moet ik een sprintje maken naar de prachtige tissuedoos om dan de ene na de andere tissue eraan te laten gaan. Heb medelijden met die tissues.
    Oh nee, met mij natuurlijk! Mijn neus wordt inmiddels rood, ge├»rriteerd en pijnlijk van al dat geveeg met die tissues en dan heb ik al de meest zachte en absorberende tissues. Ja, een zacht meiske, gebruikt natuurlijk zachte tissues.

Goed, er vormt zich ondertussen een gevaarlijk hoge berg besnotterde tissues naast de bank op de grond, je zou er haast over struikelen. Eigenlijk wel zonde van al die tissues. En dan nu ook nog... Haaaatsjoe!
    Nee, zeg maar geen “gezondheid”, daaraan beginnen heeft geen zin. Dan kan je echt een bandje af gaan draaien: Haaaatsjoe! “Gezondheid”, Haaaatsjoe! “Gezondheid”, Haaaatsondheid” of “Gezontsjoe”…
    Maar misschien is hier wel een pilletje voor…
    Denk jij: Een pilletje?!
    Ja, een pilletje tegen hooikoorts.
    Snif, snuf, snotter!
    Haaaatsjoe! Haaaatsjoe! Haaaatsjoe!
    “Gezondheid”