zondag 2 januari 2022

Kerstballen en meer

Kerst en Oud&Nieuw vlogen voorbij en *poef* 2022 is een feit. Hoe waren jouw feestdagen?
    Ik hield al rekening met een staartje - een vervolg op mijn blog Hoerenboom, want ik moest een nieuwe kerstbal kopen. Nu lijkt het te gaan om een lange staart of zelfs een bal die nog wel even door rolt.
    Weet je trouwens nog dat ik een pakje onder de boom vandaan griste? Die was voor Lara bedoeld, maar ik gaf het aan Agnes. Het was een klein groen vaasje, waarvan ik nu weet dat het verrassend goed past in het interieur van vaas-verzamelaar Agnes. Ik ben een volg-je-hart type, maar dat het zo goed paste voorzag ik niet. Wat betreft Lara: zij kreeg een nieuwe vaas voor haar bos LEGO-bloemen, die past nog beter ook.

Genoegdoening

Het kopen van een nieuwe kerstbal voor Lara viel niet mee, tot ik onverwacht een lelijke rode kerstbal, eigenlijk kerstmond bij de Appie vond. Na het uitpakken ervan zei ze:
    ,,Het kan niet tippen aan de gesneuvelde bal, maar hier neem ik genoegen mee.” Ze hing hem in onze kerstboom met een grote glimlach om haar eigen mond.

Verrassing
Op kerstavond kreeg ik van Lara een cadeau:
    ,,Dit is voor jou.” Het woog niets, daarom vermoedde ik een kerstbal. De verrassing was groot bij het zien van een glimmende Bossche bol kerstbal.
    ,,Wauw!”
    ,,Dat is omdat ik steeds Bossche bollen vergeet mee te nemen.”
    ,,Van deze word ik in ieder geval niet dik. Dank je wel. Ik weet dat het altijd druk is bij Bossche bollen-bakker Jan de Groot en dat je na een werkweek liever bij Benjamin bent dan bij Jan in de rij staat. Dus geen zorgen. Deze bol vervangt alle gemiste bollen.” Ik hing de bol in de boom.

Nieuwsflitsen
Kerstavond volgde om na het gourmetten uit te buiken bij de populaire kerstfilm Elf! Hij popte zo vaak op tijdens het zoeken naar leuke kerstfilms dat we die besloten te kijken.
    Wat een ontzettend suffe en domme film, maar wat genoot ik van het familie-samenzijn in het besef dat Benjamin dit jaar het huis uit gaat. Hij verlaat zelfs de regio. Hij wordt Brabander. Oh, wacht:
    ,,Benjamin als je me eens wilt verrassen met een bos bloemen, niet doen.”
    ,,Mooi kom ik daar ook van af.”
    ,,Ik wil dan liever Bossche bollen.” Ineens zie ik iets lekkers in zijn vertrek uit het ouderlijk nest.
    En als ik dan toch nieuwtjes deel, dan ook deze: Typisch Irene is als bedrijf bijna een feit. Ik ben in te huren als schrijver van (web)teksten, blogs en photo-inspirationals - alles in mijn persoonlijke stijl.

Onbreekbaar

Verder naar eerste kerstdag bij de schoonouders. Lara bleek nog niet klaar met mij. Ik kreeg opnieuw een lichtgewicht cadeau, waarvan de vorm geen kerstbal verraadde. Het bleek een kerstbaljurk. Een rode!
    ,,Vanaf nu krijg jij ieder jaar een rode hanger voor de kerstboom.”
    ,,Oh nee, het wordt een hoerenboom.”
    ,,Ja! Mijn moeder vond deze kerstbal nadat ik zei dat ik de meest hoerige kerstbal zocht. Weet je wat dit nog beter maakt?”
    ,,Nou?”
    ,,Hij is onbreekbaar en daarom perfect voor jou.”
    ,,Bedank jij je moeder vooral even?”

Challenge
Vervolgens stond een midweekje Center Parcs op het kerstmenu van Marcel, Celine, haar vriendin Laura et moi.
    ,,We gaan heel veel afleveringen 'Friends' kijken in de Eemhof, want 30 december verdwijnt de serie van Netflix. Zonder zwembad en winkels moet het lukken die serie af te kijken.” Ik keek wisselend wel of niet mee en  hoorde dinsdag dat het er om zou spannen.
    ,,Zullen we morgenavond bingewatchen?”, was mijn idee.
    ,,Maken we daar een challenge van,” zei Laura.
    ,,Wie het langst opblijft?”
    ,,Wat valt er te winnen?”
    ,,Eeuwige roem in mijn blog.”
    ,,Ben jij ochtend of avondmens?”
    ,,Avond en jij?”
    ,,Ochtend.”
    ,,Die challenge win ik.”
    Tot Laura zichzelf gedurende de avond vol propte met suikergoed om vol te houden. Ik bleef weg van dat idee met mijn lijn op het oog. Marcel haakte rond elf uur af en Celine volgde rond kwart voor één, waarna de echte krachtmeting startte. Het ging lekker tot ruim na 01.00 uur. Ik gaapte steeds meer vanaf 01.30 uur. Om 01.45 uur deden we wat 'Nederland in beweging' oefeningen en om 02.00 uur bleef ik bijna in mijn gaap steken. Laura’s ogen werden roder waardoor ik dacht: zij bezwijkt zo. Maar nee. Om 02.20 uur haakte ik af:
    ,,You win! Mijn ogen rollen weg, ik word misselijk.”
    ,,Yes, ik heb gewonnen! Die eeuwige roem in jouw blog is voor mij!”
    ,,Gefelici-gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap!”

Wens
De dag erna, wist ik me met moeite uit de stoel te hijsen voor onze laatste en natste wandeling van 2021. Daarover volgende week meer, ik wil nu slapen.
    Blijft alleen nog dit: Voor iedere dag in 2022 wens ik je een verrassing toe. Zie het als aanmoediging om in iedere dag iets goeds te ontdekken. Maak er wat van!

Liefs,
Ireen