zondag 1 januari 2012

Nieuw jaar!Wauw mijn eerste nieuwjaarsblog - met vuurwerk dat nog om mijn oren vliegt!
Zal ik schrijven over verwachtingen & goede voornemens voor 2012? Of kijk ik nog even terug op 2011; naar wat was? Tjonge, het jaar begint net en ik zie nu al uitdagingen, keuzes, opties - alles wat 2012 ook zal brengen.
Ons jaar begint in Zandvoort aan Zee… vuurwerk aan het strand. Echt gaaf!
Ik bedenk: het “Merry X-mas” op mijn auto, heeft plaats gemaakt voor “Happy New Year”. Weer helemaal leuk, al zeg ik het zelf!

Wel grappig om te melden is dat een herplakte versie ook niet helemaal probleemloos op mijn auto bleef zitten. Na een rit op de snelweg was een deel van een letter weg. Nu met een hele nieuwe tekst, hebben we de ramen met beter spul schoongemaakt. Hopelijk blijft dit wél zitten.

Mocht er trouwens weer een letter af vliegen, laat het dan maar de ‘y’ zijn. Een “Happy New Ear” is voor mij meer dan welkom. Eentje die het dan doet, wel te verstaan!

2011
Ik kijk er met tevredenheid op terug. 2011 houdt dan ook een mijlpaal in. Mijn schrijfjaar! Het jaar waarin ik begon met blogs te plaatsen op blogspot. Ook een Cursus Creatief Schrijven gedaan. Bij deze cursus ging het vooral erom zonder nadenken en snel te schrijven aan de hand van opdrachten. Zo ontdekte ik mijn droom: een huis, aan een rivier, dicht bij bos, met een soort van theehuis als
atelier. In dat atelier staat een kast en in die kast staat een boek. Een boek van mijn hand. YES!

Deze droom is voor een mini-deeltje uitgekomen. Het huis, de rivier, het bos en mijn atelier, blijven dromen. Maar wat was ik blij toen ik op kerstavond van Marcel mijn eerste boek kreeg. Hij heeft hier werkelijk een mooi staaltje werk gemaakt van mijn droom.
Stttt.. niet doorvertellen dat ik natuurlijk eigenlijk droomde van een boek met een oplage van… laten we beginnen met 5000 of zo. Liefs nog binnen korte tijd een herdruk.

Dit boek is echter wel super gaaf. Ik hield het niet droog, bij het lezen van de geweldig lieve woorden van mijn editor. Marcel is de stille kracht achter mijn blogs. Hij laat niet veel van zich horen in reacties of zo. Zo is hij. Maar ondertussen is hij mijn grootste inspiratie en fan! Hij wees mij op blogspot. Daarvoor ben ik hem onwijs dankbaar. Hij is steeds weer, samen met de kids, onmisbaar voor mij.
Applaudisseer je even met mij voor hen?!

Zo kijk ik naar 2012. Nog zo pril. 
Wat zal het brengen? Elke week weer een blog is mijn hoop. Elke week weer dingen mee maken en beschrijven. Leuk vind ik het hoe dan ook. Schrijven is zó… Ja, hoe uit te leggen?! Dat moet je voelen… Probeer het zelf eens.

Het nieuwe jaar, eigenlijk ben ik best nuchter in deze. Ik zie wel wat het brengt.
Eén ding is zeker, ik doe NIET aan goede voornemens. Wil ik iets veranderen? Dan nu! 
Wil ik meer sporten, ga dat vanaf vandaag doen. Wil ik afvallen, ga ik nu opletten wat ik eet. Wil ik vaker mediteren, moet ik daar nu werk van maken. Wil ik stoppen met roken, heb ik een probleem. Ik rook niet, nooit gedaan, zal ik ook nooit doen!

Oké, doe ik één goed voornemen: Op tijd gaan slapen. Daarom, om te laten zien dat ik nu werk maak van mijn voornemen: Slaap zacht, lieve lezer! Tot volgende week!
Mijn wens voor jou:

Ik wens je een heel
aantrekkelijk, bijzonder, creatief,
doldwaas, enthousiast, fraai, gezegend,
hoopvol, intiem, jolig, kunstig, leerzaam,
mooi, nobel, ontspannen, prachtig, q…, rustig,
speels, tevreden, uitdagend, verbazend,
wonderlijk, xxl(euk) en yes, een zonnig 2012.