woensdag 9 maart 2011

Ik ben een nummertje

 29 december 2007 heb ik mijn hyves-account aangemaakt. Eigenlijk alleen omdat ik op zoek ging naar een vriendin van vroeger. Ik vond haar binnen 5 minuten en YES, ze was het. Heerlijk om iemand, bij wie ik me vroeger veilig, prettig en mezelf voelde, terug te vinden. Ja, ze was vroeger voor mij een vriendin die er voor me was in een niet zo makkelijk jaar. Ze zag mij en was er voor mij. Een echte vriendin!

Ondertussen ben ik op hyves 106 vrienden rijker. Niet zo veel als ik kijk naar anderen, maar waarom zou ik mezelf vergelijken met anderen? Ik heb mijn handen vol aan een paar van deze vrienden, elke dag krabbelen we er lustig op los… Ja, ik reken mezelf tot een hyves-verslaafde, maar dan wel zo dat mijn werk er niet onder lijdt. Misschien dat mijn gezin en vooral mijn manneke er last van heeft, hoewel ik denk dat het wel meevalt. Als die lieve man van mij, de hele avond achter de buis mag hangen, mag ik toch een hele avond op hyves? Ik ben nou eenmaal niet zo’n kijkbuiskindje.

Afijn, hyves heeft me zeker iets goeds gebracht: vrienden! Een paar ECHTE vrienden! Naast al die krabbels zijn er heel wat privé-berichten binnen gekomen en naar buiten gegaan. Lief en leed wordt gedeeld en zo vond ik een paar beste vriendinnen op hyves. Eerst was er niets en toen een mega klik!
Natuurlijk heb ik ook een heleboel surrogaat vrienden. Ik bedoel maar: 32 van mijn vrienden zijn klasgenootjes van mijn kinderen. Met een paar heb ik wel contact, ééntje heb ik echt in mijn hart gesloten, al vanaf dat ze in groep 0 zat, met ons meisje. Dan zijn er nu twee bezig om me te vriend te houden, omdat ik gezegd heb dat als de klasgenoten van mijn dochter van school af gaan, ik ze eraf mik. Ik wil toch verdorie niet gewoon maar een nummertje zijn. Dat nummertje ben ik al op zoveel plaatsen:
- bij de Albert Heijn ben ik een bonuskaarthouder-nummer;
- in het ziekenhuis ben ik een patiëntnummer;
- bij allerlei bedrijven zoals Eneco, Ziggo, verzekeraars en zo, ben ik een klantnummer;
- bij de bank een gironummer;
- voor het rijk een burgerservicenummer.
Wel makkelijk dat die laatste steeds vaker op pasjes verschijnt, hoef ik niet meer zo ver te zoeken naar dat nummertje.

Nou goed, ook voor veel hyvers ben ik dus een nummer, maar of ik dat wil?! Natuurlijk niet! Ik wil gewoon Irene zijn. Just me…!!! Ik ging op hyves om een vriendin te vinden en vooral nu om er één te zijn! Op hyves ben ik gelukkig geen nummer! Ben gewoon te vinden onder mijn eigen naam: Irene van Valen – van Hoof. Ja, oké ik deel mijn hyve met Marcel, maar eigenlijk is het gewoon MIJN hyve! Hij kijkt er amper naar om, hij houdt wel de nummertjes beter bij dan ik. Is verbaasd dat ik al over de 100 vrienden heb.
Al goed, houdt hij de statistieken maar bij, ik de vriendschappen.
Want to be friends?