zondag 7 januari 2024

Glkkg nwjr

    ,Met die titel moet je blog beginnen,’ zei Marcel.
    ,Waarom?, antwoorde ik met gefronste wenkbrauwen.
    ,Nou, tegen de tijd dat je alle letters ertussen schrijft, is het jaar alweer om.’
    ,Goed punt. Ik ben nog steeds 38, maar hoe kan Celine 25 zijn?’

Terugblik
Zo startten we het jaar met een maffe gedachtegang en dacht ik nog even terug aan 2023: Wat een raar jaar! Daarin staan twee intense gebeurtenissen met stip bovenaan. Eerst de aanrijding van mijn vader. We werden naar Enschede geroepen, want papslief zou mogelijk de volgende dag niet halen. Ik stond als jongste dochter twee dagen aan zijn zijde, in afwachting van mijn oudste zus om terug te komen van vakantie, waar de middelste van ons drie in Amerika woont. Met de eerste weer thuis, vertrok ik naar eigen huis om mijn ouders wekelijks te bezoeken tot de zomervakantie. Daar kreeg ik de lichamelijke waarschuwing van ‘dimmen dame.’
    Gelukkig verliep papa’s genezing wonderbaarlijk goed. Zelfs nadat hij ook nog eens zijn heup brak, is hij mooi weer up and runn… Nou ja, niet meer aan het rennen. Hij vertraagde. Toch is hij weer alive and kick… Natuurlijk kickt hij niet meer zo hard. De kick zit vooral in het feit dat niemand durfde hopen dat hij zou staan waar hij nu staat. Thank God.

Intens
Die man weer volledig op de rit, liep manlief een salmonella besmettingen op. Blijkbaar was het een van de ergste varianten die bestaat. Zo ziek, zo zwak, zo vermagerd zag ik mijn lief nooit. Weer goed genoeg opgeknapt, belandde hij na een dag werken in het ziekenhuis met een ontstoken galblaas. Naast de acht kilo gewichtsverlies, verloor hij zijn galblaas om na twee dagen thuis, opnieuw het ziekenhuis van binnen te bekijken. Hij had complicaties.
    Gelukkig is het eind goed al goed. Marcel is werkelijk up and running. Eigenlijk zelfs gezonder dan voor de salmonella vergiftiging. We vermoeden dat die galblaas al langer rommelde. Wie zal het zeggen?

Vervolg
Denk je nu ook, nu is het klaar met de mannen in jouw leven?
    Nee dus, ook zoonlief kreeg wat tegenslag. Daar maak ik geen woorden aan vuil. Dat mag hij zelf doen in deze video op zijn Youtubekanaal. Overigens is dochterlief ook weer single…
Pfoe! Kom maar op met 2024 en nieuwe kansen voor hullie.

Lichtjes

Zoals beschreven op onze kerstkaart, dendert de trein door. Ik zou werkelijk alle medeklinkers moeten overslaan om de tijd bij te houden. Al hou ik graag nog even vast aan de warmte van lichtjes. Dat is waarom onze kerstboom (inmiddels uitgekleed) nog in de huiskamer staat. Alleen de lichtjes en sneeuwballen sieren hem. De lichtjes brengen sfeer in de donkerte. Misschien laat ik ‘m wel staat tot kerst, voor je weet is het weer: Mrr chrstms & Hpp nw yr!

Sexy
Absurd, natuurlijk, maar ja, zo verliep ook één van mijn laatste gesprekken vóór kerst. Tijdens mijn heen-en-weertje naar interviews wandelde ik regelmatig langs kerstboomverkoper Marco Kleijn. Ik leerde hem kennen tijdens een interview. Ik bleef door zijn en mijn eigen drukte niet vaak hangen. Tot mijn laatste klus ingeleverd was en hij ook zowat door zijn bomenvoorraad heen bleek.
    ,Je verkoopt echt mooie bomen. Als ik geen nepperd had, kocht ik er één. Ze zijn hun prijs meer dan waard.’
    ,Je kijkt nu wel naar een van de grotere en duurdere bomen. Die zet ik uiteraard nooit vooraan. Daar haken klanten op af. Het is net als het kopen van een bed.’
    ,Wat heeft een bed hier mee te maken?’, vraag ik met opgetrokken wenkbrauwen.
    ,Nou, ik was eerder dit jaar op zoek naar een bed en liep bij Auping langs. Meer dan langs werd het niet, want het bed in de etalage was al zo duur, dat ik dacht: dan is wat binnen staat onbetaalbaar. Ik kocht een bed bij de concurrent.’
    ,Aha. En kocht je box-springs? Twee losse? Dat kan ik je aanraden, want sinds wij twee losse bedden hebben, voel ik manlief ’s nachts niet meer het bed uit gaan. Dat is zalig!’
    ,Dan heb je zeker ook losse dekbedden en jat hij je dekbed niet meer.’
    ,Precies! Voor mij zijn de koude nachten nooit meer koud. Al dragen vlieg-oppers daar zwaar aan bij. Wel blijft daar één probleem.’
    ,Laat me raden: gesnurk van je man.’
    ,Was dat maar waar. Ik ben de boosdoener. Mijn achtergrondmuziek maakt me echt minder sexy. Met mijn leeftijd blijft er zo weinig sexy-ness over!’
    ,Je maakt toch gewoon alles goed met een sexy pyjama.’
    ,Hoor wat je zegt: hoor jij sexy in pyjama?’
    ,Je hebt een punt. Ik ken geen sexy pyjama’s’
    ,Ik heb geen punt, maar een idee! Met het eindigen van je kerstbomen business, heb je alle tijd om een sexy pyjama te ontwerpen. Laat het me weten als die er is, ik wil het eerste exemplaar. Een zien of die alle snurkschade doet vergeten. Let’s keep in touch!’