vrijdag 14 juli 2023

Anek-kadootje #1 Trendsetter

Blijk ik toch zomaar ineens de trendsetter!
    Hoezo?
    Nou, Mark Rutte las natuurlijk mijn laatste blog en dacht: maar dat kan ik ook. Ik hang mijn koffer aan het torentje. Ik stop ermee. Wat Irene kan, kan ik ook. En bam, daar ging die. En met hem nog een paar.
    Zie me stralen en voorbeeldig zijn, als in ik-ging-hen-voor. Dan was dat stoppen zo gek nog niet, want met zijn stop heb ik ineens een eerste anek-kadootje te delen. Dat voelt best oké.

Petje af
Of hij stopte om dezelfde redenen als ik?
    I think so. Als de inspiratie op is, dan is het op. Ga er maar aan staan om het goed te doen voor 17.530.000 mensen. Ik doe het hem niet na. Ik doe het al niet goed bij alle mensen in mijn omgeving. Dus, hé, petje af voor hoe ver hij kwam.
    Ik zou er niet eens aan zijn begonnen.
    Wacht, hoe lang deed hij dit werk? De NOS schrijft: ,,Rutte is bijna 13 jaar premier van Nederland en 17 jaar politiek leider van de VVD.”  Poep, hield hij het langer vol dan ik. Nou ja, ik troost me nog steeds met het feit dat ik de trent sette en hij volgde. Dat is een mooi groen vinkje achter mijn naam. ✔ Oké, zwart, ook goed. Het vinkje telt.

Redenen
Gisteravond boven de spaghetti, bedachten we wat de echte reden is dat Mark stopt. Hij verbergt iets; spreekt zich niet helemaal helder uit en dus doe ik het:

* Ik denk dat hij een vriendin heeft.
    Dat maakt alles logisch, toch? Mag die man ook eens thuisblijfvriend zijn? Altijd maar staan voor dit land en nachten doorwerken. Ik deed dat één keer tot een uur of vier. Nou, dat heb ik geweten… Mijn man deed geen oog dicht, vroeg zich almaar af waar ik bleef en ik? Ik was twee dagen van de leg. De volgende keer na het tellen van de stemmen, neem ik twee dagen vrij en meld het eerder als het laat wordt. Of eigenlijk vroeg, want 03.45 uur is gewoon vroeg. 
    Dus Mark heeft een vriendin. Ik vind het leuk voor hem.

* En/of Mark kocht eindelijk eens een pan, om toch eens voor zichzelf en die vriendin te koken en ontdekte hoe leuk dat is. Hij is de keuken niet meer uit te slaan. Zie hem staan, 's ochtends in zijn blote bips en een schort om terwijl hij fluitend een luxe ontbijt maakt zijn vriendin en zichzelf. Vervolgens staat hij 's avonds in de keuken voor een nieuw culinaire hoogstandje.
    Binnenkort geef hij een kookboek uit. Komt hij daar de kamer mee in stappen. Oh nee, daar werkt hij niet meer, maar toch. Een kookboek met de titel ‘Van kamer naar keuken’. Heb ik ‘m daar mooi even mee geholpen.

Legit
Wat mij betreft zijn dit behoorlijk legite redenen om de koffer te sluiten, de microfoon uit te zetten, de kamer te verlaten, het binnenhof achter te laten en hup de keuken in! Tot niet meer ziens.
    Hij heeft mij in ieder geval weer aan de schrijf. Hebben we elkaar zomaar even een dienst bewezen. En zoals we nog niet weten wanneer we Rutte weer zien, sluit ik ook maar af met: I see you when I see you.*

* Uitspraak uit de film ‘While you were sleeping’.
    Dan ook maar meteen: Slaap lekker!