zaterdag 24 juni 2023

Dramatisch afscheid

Bij een afscheid zei mijn vader altijd:
    ,,Er is een tijd van komen en een tijd van gaan en de tijd van gaan is nu gekomen." Tot nu wist ik niet waar het vandaan kwam, maar blijkbaar zit ene P.A. de Genestet achter de spreuk. Hoe dan ook is het een waarheid als een koe. Wat op zich alweer een rare uitdrukking is, maar ik ben hier vandaag niet om te filosoferen of door te draven over het een of ander. Ik wil ook niet afdwalen of me laten afleiden, waar ik letterlijk en figuurlijk zo goed in ben. Nee, ik kom to the point.

Krachtig
Daarmee bewijs ik voor eens en altijd: ook dat kan ik. Lekker kort en krachtig zijn.
    Ik grijp wel even mijn waarheid-als-een-koe bij de hoorns en zeg:
    ,,Zoals vrienden op huis aan gaan na een heerlijk avondje genieten van lekkere hapjes, verfrissende drankjes, gezellige praatjes, een paar traantjes, hard gelach en stiekem geroddel, zet ik een punt. Een dikke vette punt achter 639 blogs. Daarmee haal ik net niet de 12,5 jaar. Toch jammer.
    Maar geen afscheid zonder een beetje drama, dus zakdoekjes erbij. Daar komt ie:

(tekst gaat door onder de foto)

Het was leuk!