zaterdag 18 juli 2015

Meneer Dolce Gusto


Beste meneer Dolce,
18 juli 2015
    Of heet u meneer Gusto? Dat is een niet onmogelijke mogelijkheid. Trouwens, waarom ervan uitgaan dat u een man bent? Er bestaat ook zoiets als girlpower in this world. Dan heet u uiteraard mevrouw Krups.
    Ik had nooit gedacht dat deze brief zo ingewikkeld zou worden. Excuses daarvoor.

Een volgend probleem kan daarin bestaan dat u geen Nederlands spreekt. Uw naam klinkt nogal Italiaans. Weet u waarom ik in Nederland woon? Omdat ik Nederlands spreek. Zodoende kennen Italiaans en ik elkaar absoluut niet. Mijn hartgrondelijke wens is dan vooral dat u een tolk zoekt, want meer dan Pizza & Pasta hoeft u van mij niet te verwachten.
    Google vertalen durf ik al helemaal niet in te zetten. Ik vrees dat het niet veel duidelijker zal worden dan wanneer ik deze brief in mijn moedertaal, Engels, schrijf. Het heet dan wel moedertaal, maar die heb ik in New Zealand achtergelaten. Heel dom, maar ja.

To the point nu.
    Sinds afgelopen week ben ik trotste bezitter van de Dolce Gusto Mini-me. Ik ben ook niet zo groot, dus dit schattige apparaat past perfect bij mij. Hoe wist u dat?
    Het heeft trouwens wel enorm lang geduurd voordat Mini-me aanbelde. Ik hield daarom rekening met een uitgeputte koffieautomaat, omdat hij natuurlijk een voettocht vanuit Italië op zijn naam heeft staan. Dat maakt ‘m naast mini vooral stoer!
    Eenmaal aangekomen heb ik ‘m direct verwend met een goed glas water. Hij wenste eerst een koud glas water door zijn leidingen en daarna een heet glaasje. Ik vond het allemaal goed; mij werd beloofd daarna te mogen proeven van zijn wonderen.

Dat liet ik wachten tot na het diner. Het leek me heerlijk om bij het natafelen samen met mijn man van de bijgeleverde smaken te proeven. We kozen als eerste de Cappuccino. Al nippend van onze gezamenlijke eerste beker koffie, kletsen we langer na dan anders. Een beetje gekroel met de voeten maakte het lekker compleet. Dank u wel daarvoor! Uw koffie brengt ons dichter en langer bij elkaar.

Per dag die voorbij ging, vijf proef-monsters, vijf dagen, kwam ook de vraag: welke smaken kent u nog meer? Op de folder staat dat u maar liefst 25 smaken verkoopt. Maar na een close look op het wereldwijde web, tel ik 39 variaties. Dat zijn er wel heel erg veel, meneer/mevrouw!
    Hoe moet ik nou weten welke smaak mij het beste past? U denkt toch niet echt dat ik al die smaken ga aanschaffen? Dat zijn heel veel euro’s, namelijk: € 214,11

Eerlijk gezegd ben ik geen favoriet van Zwarte Koffie, Lungo & Grande of Espresso. Nou niet gelijk boos worden! Doe ik ook niet. Ik ben meer van de Cappuccino & Latte Macchiato’s en thee. Tel ik daar nog altijd even vijftien varianten!
    U moet weten, dat ik al langer uw grootste Wiener Melange fan ben. U weet wel, die uit uw oploskoffieseries. Natuurlijk zocht ik deze als eerste op in uw Dolce Gusto assortiment. U heeft die niet. Moet ik nu werkelijk dit pittoreske apparaat weer terug sturen op voettocht naar Italie? Dat kan toch niet uw bedoeling zijn?

Ik heb nog verder gezocht in de hoop dat ik een proefpakket vind met veel verschillende smaken in één pakket. Het bleek tevergeefs. Wat jammer nou. Temeer omdat ik eigenlijk elke dag met mijn manneke wil voetjevrijen, tijdens het lange natafelen onder het genot van een kopje van uw warme drank. Ruikt u ook de romantiek?
    Ik wil me elke dag samen met hem verheugen op een nieuw smaakje voor morgen. Om van daaruit de meest perfecte smaken te vinden en kopen. We zijn al gevallen voor Cappuccino en Nesquik. What’s next?
    Is next dat u hier een geweldige idee ziet en gratis en voor niets tot u neemt; het verder ontwikkelt zonder gebruikmaking van mijn naam, maar mij wel even kosteloos een eerste pakketje toestuurt met veel meer dan vijf verschillende smaken? Dat is toch een geweldig plan?

Daar drink ik op!
    Echter wel Wiener Melange.