zondag 21 december 2014

KnuffelzachtKerst is wéér dichterbij en ik kom nog meer in kerstsferen dan ik vorige week al was. Had ik het toen over kerstcadeaus, ga ik het deze keer hebben over kerstkleding. Te denken valt aan een kerstmuts met in dezelfde sfeer een lingerie-setje, gezien bij Action. Benjamin zag me daar wel in, geloof ik.
    Die is gek, maar ik niet!

Als ik de kerstkleding-folders wel beschouw, hebben wij keihard de verkeerde folders. Als ik naar buiten kijk is het koud, nat, saai en doods. En wat schreeuwen de folders? Ga jij maar lekker blauwbekken! Ik zie prachtige jurken met spaghettibandjes en shirts met korte mouwen. Alsof het zomer is.
    Wat voor kerstmutsen maken die folders anyway? Blote lichaamsdelen met kerst? Ik woon toch echt in Nederland. Deze folders passen beter bij New Zealand, waar ze zomer vieren en bij de kerstboom
zitten. Stuur die folders effe lekker daarheen.

Het is tijd om onze kledingkasten in te duiken en te kijken wat voor Christmas clothes wij hebben. Wat betreft Marcel, mijn man, is er niet veel soeps. Ik ontdek zelfs kledingstukken die ik niet herken.
    ‘Hebben wij ooit deze trui voor jou gekocht?’ In mijn hand een trui die duidelijk te klein is.
    ‘Volgens mij heb jij ‘m te heet gewassen. Ooit paste het me, maar sinds een paar wasbeurten…’
    Natuurlijk, ik heb het gedaan. Waar hij aan voorbij gaat, is dat hij nog in de groei is. Ik kijk steeds meer naar hem op.

    ‘Eigenlijk moet ik toch maar eens wat nieuws aanschaffen’, klinkt hij onzeker en slaakt een diepe zucht. Die wordt aangevuld met mijn gesmoorde kreun. Dit meent hij toch niet? Waar ik anders zo van shoppen houd, weet ik dat het met hem sjokken wordt. Echt… niet leuk. Ik moet snel een beter plan bedenken en dokter het volgende uit: Wehkamp!
    Nee, wij zijn geen grote fans. Zelden is iets goed, maar voor nu lonkt het gemak. Niks sjokken in de stad, winkel in winkel uit lopen en met niets thuis komen. Wel in de slaapkamer alle tijd en ruimte om te passen en niet goed? Lekker alles terug. Voordeel: niet de kou in geweest.

Wehkamp huisvest verschillende favoriete winkels. Vanaf de bank lopen we binnen bij Miss Etam, C&A, Promiss, Geisha, WE en vele anderen. We klikken hier, we klikken daar en bestellen een rekening bij elkaar waar we ook een nieuwe tv van kunnen kopen. Nooit eerder graaiden we zoveel bij elkaar in een uurtje tijd.

De grootste meevaller: we vinden één broek die voldoet aan het goddelijke lichaam van mijn man. Met spijkerbroekmaat 28/36, is voor hem een broek vinden een drama gebleken. Zelden slagen we en neemt moedeloosheid het over. Maar nu, vinden we een broek in zijn magische maat. Onze broeken zakken er van af. Verder vinden we nog wat bovenkleding voor meneer en vinden we voor mijn maatje 36/38 ook wat leuke dingen.
    Een laatste blik op de winkelwagen, een paar laatste klikken en uit kan de laptop.

Om twee dagen later een modeshow te houden in de slaapkamer. Luxaflex dicht, pashok geopend. Heerlijk zo zonder iemand die vraagt of het allemaal wel lukt en die de boel bij elkaar liegt en zegt dat iets geweldig goed zit, terwijl je van verre ziet dat de broek van de kont glijdt, omdat men denkt: maar zo slank is je man niet.
    Zo bekijken we elkaars kleding en besluiten we dat het ene niet staat, het andere niet goed past, een volgende teveel kriebelt, iets anders niet kleurt bij het haar en het laatste teveel inkijk heeft, zelfs als ik rechtop sta. Niet dat er iets in te kijken valt, maar toch.
Alles bij elkaar gaat de rekening in ons voordeel flink omlaag en wordt de rest teruggestuurd. Uitgeshopt!

Het meest blij zijn we met die ene trui. Hij zit zo heerlijk lekker en is enorm  zacht. Ik word direct een
knuffelbeer voor mijn gezinsleden. Celine wilde ‘m even voelen om vervolgens vijftien minuten lang met mij in knuffelstand te blijven zitten. Ze liet niet meer los.
    En Marcel? Ik hoefde maar in zijn buurt te komen en daar gingen zijn handen in mijn richting. Hij wilde almaar mijn trui voelen. Eerlijk gezegd, zit ik ook zelf om de haverklap te wrijven over mijn eigen trui. Ik knuffel gewoon met mezelf!
Daarom mijn tip voor 2015: wil je meer geknuffeld  worden? Koop een super zachte trui.
    Op een knuffelzacht 2015 – het jaar van de knuffel!