zaterdag 16 mei 2020

Ming & MingHeel lokaal: Houten
22 april 2020
Beste mevrouw Ming & Ming,

We willen u laten weten dat we u missen, gewoon verschrikkelijk missen. Mist u ons ook? Als de coronacrisis ons niet in de weg had gelegen, waren we allang weer langs geweest. U weet dat wij specialisten zijn in het bedenken van smoezen om te komen smikkelen. Smoezen als: ik ben jarig, hij is jarig, wij zijn allemaal jarig! We bedenken het ter plekke.

Nu missen we uw vriendelijke personeelsleden die ons met een glimlach begroeten en vragen of het goed gaat. Ja, het gaat goed, met u ook?
    Behalve dat we jullie schaaltjes met lekkere hapjes missen. Alles met aandachtig uitgekozen om verspreid over vier rondes op te peuzelen. Meestal eindigt het eetfestijn bij ronde drie, maar nu beginnen we al niet aan ronde één.
    Ik mis bovenal de heerlijke handrollen die ik met een likseltje sojasaus en een flinterdun plakje gember heerlijk wegsmikkel. Het water loopt me nu niet alleen in, maar ook uit de mond bij de gedachte aan al jullie sushi.

Een smoes hadden we eerder deze maand: ik was jarig, op 1 april of all dates. Door die vieze vuile sluipcorona konden wij niet binnenwandelen met kinderen, schoonkinderen en schoonouders. Want ja, u heeft allang gezien dat we aan uitbreiding doen. De boel is maar zo verdubbeld. Heel gezellig zo samen, maar minder goed voor mijn portemonnee. Jullie eten is echter te lekker om niet meer te komen.

Op mijn verjaardag plaatsten we wel een bestellinkje en hebben lekker gegeten, het kan echter niet tippen aan wat we normaal bij u eten. Zo ontstond dit idee om u als lokale ondernemer te steunen: wilt u ons tegen een nader af te spreken bedrag heerlijk verrassen aan de hand van onderstaand lijstje met onze favoriete gerechten?
    Crispy Chicken, zalm of tonijn handrollen; Kipsaté; Mini loempia’s; Lamskoteletten; Zalm; Tjap Tjoy; Foe Yong Hai; Szechuan met rund; Pisang goreng; Atjar; Zure komkommer; Beef Teriyaki; Peking eend; Nigiri en maki sake zalm; Uramaki spicy chicken; Bami of mihoen; Kippensoep en een  Sweet bun.

Dat smaakt naar een avondje vrij. Het schrijven oogt werkelijk zalig, dus gunt u mij die avond genot, bel me gerust. Dan dek ik alvast de tafel uitgebreider en netter dan anders, zet een zacht achtergrondmuziekje aan, steek kaarsjes aan en ga dubbel genieten. Deal?
Met smullende groet,
Irene

Antwoord
Terwijl ik op het station op de trein wachtte, hoorde ik een riedeltje uit mijn phone. Ik kreeg antwoord!

29 april, Houten
Hoi Irene,

Het is wat laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd met uw verjaardag! Dat klinkt inderdaad als een goede smoes om een lekker hapje bij ons te eten. Helaas moeten jullie dit uitstellen. Het is wel leuk om te lezen dat jullie aan ons denken in deze vreemde periode.
    Wij vinden het altijd erg gezellig als u met uw gezin & aanhang komt lunchen of dineren. Wij missen jullie spontaniteit, gezelligheid en vooral de leuke tekeningen en teksten die jullie na afloop van een bezoek op tafel achterlaten. Nee, wij zijn jullie zeker niet vergeten!

Je kent onze goed lopende afhaal- en bezorgdienst. Vooral van het laatste wordt, gelukkig flink gebruik gemaakt. Daarom verruimden wij onze bezorgtijden van 12.00 - 21.00 uur. We staan eigenlijk altijd voor jullie klaar, sta daar eens bij stil.

Toch wil ik zeggen dat we een deal hebben. Ik kan me voorstellen dat met uw uitbreidende gezin het even moeite kost om een geschikte dag te plannen. Vertel gerust wanneer u van een kookvrije avond wilt genieten, dan wacht ik uw reactie af.

Met vriendelijke groet,
Ming & Ming Houten

Verkneukelen
Ik stapte met een enorm grote glimlach, nog net niet uitbundig dansend de trein in en ging op weg naar mijn ouders. Het idee van een kookvrije avond, was voor mij werkelijk al een feestje. 's Avonds thuis even zes agenda’s naast elkaar gelegd en overlegd met kinderen en schoonkinderen.
    We kwamen uit op 14 mei. Het stond groot in mijn agenda. Vergeten deed ik het niet, ik verkneukelde me. Dat versterkte zich door een volgend mailtje:

14 mei, Houten
Goedemorgen Irene,

Vandaag is het zover.
Zorgen jullie ervoor dat de tafel om 17.30 uur gedekt is? Dan zorgen wij voor het eten.

Tot vanmiddag!
Ming & Ming

Ik dekte de tafel met knorrende maag, want vanaf een uur of twaalf werd hier geen hap meer verorbert. Dan smaakte het diner nog beter. Nee, overheerlijk! Met toch één voordeel, we hoefden na afloop niet onze jassen aan te trekken. Ik rolde na afloop maar zo van de eettafel, naar het aanrecht, naar de bank. Hopend dat Ming & Ming ons lijstje bewaart, want een volgende keer zeggen we:
   'Doe ons maar van alles hetzelfde!'