zaterdag 19 oktober 2013

ZeurpietEén van de grootste ergernissen van de man over de vrouw is dat ze zo kan zeuren!!! Dat hoorde ik vanavond bij het spel ‘De Jongens tegen de Meisjes.’ Ik weet het niet hoor. Ik vind de Nederlanders, de uitzondering daar gelaten natuurlijk, met z’n alleen een stelletje zeurpieten.

Ships! Had ik me nog zo voorgenomen het niet over pieten, in welke gedaante dan ook, te gaan hebben. Heb ik het over zeurpieten!? Er is de afgelopen tijd al zoveel gezegd over pieten. Het maakt me bang. Het kan niet anders dan dat er mensen in de zak gaan.

Ondertussen viel ik vandaag van mijn stoel toen me verteld werd dat de hele discussie over Zwarte Piet de VN heeft gehaald. Ongelooflijk dat het zo ver moest gekomen.  Dat hebben we maar weer gefixt mensen. Het resultaat van gezeur! Wees trots op ons!

Even terug naar de het zeuren van vrouwen. Ik ben al lekker bezig of niet? Treur niet, ik ben nog niet klaar. Zo jaag ik waarschijnlijk alle mannelijke lezers mijn blogspot af. Daarmee misschien ook een groot deel van mijn lezers en dalen mijn kijkcijfers die toch al zo minimaal stijgen, tot een behoorlijk dieptepunt.  Dat wil ik niet, is me iets te taai.

Of ligt daar gelijk de oplossing?  Voor wie afhaakt omdat je mijn geklaag niet aan wil horen, is er de mogelijkheid iets nuttigs te doen. Maak even reclame voor mijn blogspot! Kleine moeite, groot plezier! Jij leest niet verder, maar helpt me toch aan een grotere kijkdichtheid. Dat is echt lief!!!
   Er is echter een veel groter probleem dan mijn kijkcijfers. Natuurlijk!

Sinterklaas is zich klaar aan het maken om ons land te zijner tijd te bezoeken en droomt van een intocht van jewelste. Wij worden er ook voor klaargestoomd middels de pepernoten en ander rond gestrooid goed dat al sinds september de schappen kleurt. Alleen daarover zou ik oeverloos kunnen gaan zeuren, maar laat ik daar nou net geen zin in hebben. Word ik misselijk van.

Waar ik me wel zorgen om maak is dat de goed heilig man zich voorbereidt op gebakken lucht. In ons oh zo tolerante kikkerlandje kunnen we de cadeautjes wel vergeten. We zitten in crisis. Als de pieten al worden toegestaan in ons land, mogen ze vast en zeker het dak niet meer op. Ze krijgen te maken met de Arbowet. Sinterklaas die net op zijn schimmel Amerigo wil springen krijgt een bevelschrift onder zijn neus: ‘U mag dit paard niet bestijgen. Doet  u dat wel, dan wordt u voor de rechter gesleept door de Partij van de Dieren.’ De stoomboot komt ook al niet meer aan, want waar moet hij aanleggen? De kade waar hij meestal aanlegt is ingestort. Die boot kunnen we allemaal wel op onze buik schrijven. Die is zo oud, kan nooit C02 neutraal zijn. Of zou hij bij ENECO langs kunnen voor zonnepanelen? Dat gaat vast maanden duren.

Dus… dachten we dat de discussie over de zwarte pieten ons grootste probleem was? Het is maar een deel van het probleem. Iemands baan staat namelijk enorm op de tocht. Er is geen kruidnoot tegen opgewassen.
   Wiens baan? Die van Diewertje Blok natuurlijk! Wat moet zij nou als Sinterklaas niet aankomt? Ze kijkt vast en zeker al een jaar lang uit naar deze periode. Kan het maar zo zijn dat het niet door gaat. Vraag ik me onderhand wel af wie hier de zwartepiet gaat krijgen van al deze problemen.
Ik weet zeker dat het Sinterklaas niet is. Die bestaat niet.

Ik kan het ook niet zijn. Ik zeur alleen maar.