zondag 14 mei 2023

Beauty Sportief

Al vóór Houten on Stage van start ging, vonden Joyce Golverdingen van beautysalon ‘Beauty Sportief’ Bunnik en ik van ‘Typisch Irene’ elkaar. Wij vormden een match terwijl het doel van Houten on Stage is dat VMBO leerlingen en organisaties elkaar ontmoeten en matches vormen voor een stage-, werkplek of snuffeldag.
    Joyce en ik vonden elkaar aan dezelfde tafel waar wij jongeren ontmoetten en over ons vak vertelden. Ik gaf Joyce een exemplaar van mijn blogbundel ‘Vanuit mijn Eierdopje’ dat ze met enorm veel enthousiasme ontving. Het is hoe Joyce is; enthousiast.
    ,,Die leg ik in mijn salon. Maar wil jij een blog schrijven over mijn zaak tegen een gratis behandeling?”
    ,,Mag dat een pedicure behandeling zijn?”
    ,,Deal.”
    Hoe leuk, dat ik bij het maken van die afspraak Michelle hoorde zeggen:
    ,,Jij bent van dat boek dat hier ligt!” Het klonk zo heerlijk.
    ,,Ja, dat ben ik. Ik hoop dat je er bent wanneer ik kom, want niets is leuker dan een enthousiaste lezer van mijn boek te ontmoeten.”

Herkenning

Zie mij 12 mei binnenstappen bij Beauty Sportief, een lichte, ruime en rustige salon.
    ,,Goedemiddag, u komt voor de pedicure behandeling?”
    ,,Ja, zeg maar je. Wie van jullie is Michelle”
    ,,Dat ben ik,” hoorde ik achter me en ik legde uit waarom ik naar haar vroeg. ,,Oh ja, jij bent van dat boek.”
    ,,Tada!”, lachte ik en ontdekte mijn boek op tafel.

Behandeling
Pedicure Shan-Shan (uitspreken als Zaan-Zaan) loodste me mee naar de behandelkamer waar ze alles klaarmaakte om me heerlijk te verwennen. Ik vroeg haar extra te kijken naar mijn tweede linkerteen of is het de vierde linkerteen of de tweede kleine linkerteen, afijn ze begreep me. De laatste zes maanden wist ik met drukringen een likdoorn zo goed als weg te krijgen. Afijn zij is de prof.
    Ik kon beter zeggen: Hier zijn mijn voeten, zoek jij het maar uit.
    En dat deed Shan-Shan nadat ze zacht over mijn voeten wreef en ze van alle kanten bekeek. Het is dat het om mijn voeten ging, want ik zou me maar zo bekeken voelen.
    ,,Ik voel inderdaad een licht restrandje waar eens een likdoorn zat, maar het is zo weinig, dat ik het liever onbehandeld laat. Ik wil niet irriteren wat nu rustig is.”
    ,,De komende weken zullen sandalen ook helpen, die verminderen de druk.”
 
Uitharden
Vervolgens knipte en vijlde Shan-Shan mijn nagels. Ze maakte de nagelriemen netjes, polijstte de nagelbladen, kietelde onder mijn voet, oh nee, ze verwijderde eelt, smeerde ze lekker in met crème, verstopte ze even onder een warme vochtige handdoek en eindigde zoals afgesproken met nagellak. Onderwijl leerden we elkaar wat beter kennen, wat een leuke basis is voor onze vervolg afspraken. De klik was heerlijk en open.
    Tussendoor dook Joyce’s gezicht om de deur.
    ,,Ah, daar ben je,” zei ik. ,,Wat een mooie, rustige salon heb je. Ik mag toch wel even langer blijven om de nagellak uit te laten harden?”     Eigenlijk vond ik de ongedwongen relaxte sfeer in de salon te leuk om te vertrekken. Mijn smoes was legitiem en kreeg goedkeuring.
    Ik liep even rond en complimenteerde Joyce om haar prachtige logo aan de muur boven de trap.
    ,,Wil je beneden even kijken, ik heb daar meer ruimten.” 
    ,,Kan ik met mijn blote zweetpootjes wel naar beneden?”, gniffelde ik.
    ,,Verzorgde zweetpootjes,” herstelde Shan-Shan me lachend.
    De salon bleek dubbel zo groot als ik dacht, wat veel zegt over de vele behandelmogelijkheden.
    
Sereen

Voelde ik me boven al prettig in de sfeervolle ruimte, kwam hier een meer ontspannen sfeer over me heen. De stilte was intens sereen door de onhoorbare en onzichtbare buitenwereld. Hier was ik alleen met de ruimten voor massages, de zonnebank en andere behandelingen. Ik zag mezelf al omgeven door een pakking, liggend onder een Hotstone massage of mijmerend bij de teksten aan de muur.
    ,,Ik dacht wel dat je die leuk zou vinden,” merkte Joyce op. Ze snapte me, leeft zich in.
    ,,Ja, teksten en spreuken zijn wel echt mijn ding.”

Wereldwonder  
Alles gezien en ervaren, keek ik naar mijn voeten.
    ,,De nagellak is vast hard genoeg. Ik neem mijn Griekse pootjes maar mee naar huis.” Waarna ik vertelde dat ik me jarenlang schaamde voor mijn absurd lange tenen die er nu zo netjes verzorgd bij stonden.
    Ik werd loeihard teruggevloten: Ik moest vooral trots zijn, want ik draag een van de zeven wereldwonderen. Ik bedoel een van de zeven schoonheden, al voelen deze tenen persoonlijk als wereldwonderen.
    Thuis checkte ik alle zeven schoonheden om tot mijn spijt te ontdekken dat Joyce en haar top-team het verkeerd hadden. Nergens staat mijn afwijking als schoonheid benoemd. Kijk maar hier. Maar al blijken mijn Griekse Pootjes geen schoonheden, ik hou ze er gewoon in als wonderlijk. Zoals ik ook jullie erin hou, Joyce.
    Tot ziens! Als ik weer opnieuw wil leven op verzorgde voet.