zondag 14 januari 2018

Sexy

Daar lag ze dan sexy te zijn op onze bank.
    Nee, niet ik natuurlijk! Ik zit wel op de bank, maar sexy is echt iets anders.

Ze was nog maar een paar dagen deel van ons gezin, maar voelde zich helemaal thuis. Ze hing dagenlang languit en op haar gemak op de bank. Wat ze ‘s nachts uitspookte weet niemand, maar veel uithalen kon ze niet. Daarom vertrouwde ik haar blind wanneer zij beneden bleef slapen terwijl wij boven ons bed in doken.

Wel lag ze regelmatig mijn huisgenoten of mij in de weg en moest gewoon even moven. Niet dat ze dan meewerkte. Ze gedroeg zich als een willoze puber; liet zich gewoon slap hangen en wij mochten het werk doen.
    Ze lag vooral in de weg bij het maken van snaps of selfies. Hoe ze het deed? Geen idee, maar dan weer zagen we haar been of een oor in beeld, vervolgens haar hele hebben en houden of alleen haar kolossale schaduw.

Kolossaal is echt niet overdreven gezegd, want madam wist belachelijk veel ruimte op onze flinke zevenzits hoekbank in te nemen. Alsof ze er overal als de beren bij wilde zijn. Tuttebel.
    Niet dat Tuttebel haar naam is. Ze heet Teddeline. Benjamin mag daar geen grom over horen en leest gelukkig mijn blog niet (hij zal van een heleboel zeggen dat het niet waar is of anders is. Wat ik op mijn beurt bloggersvrijheid noem).

Al goed, meet Teddeline:
    Haar bestaan begon met één wens van Senna (Benjamins vriendin): ze droomde ervan een grote teddyberin van Benjamin te krijgen. In al zijn verliefdheid hield Benjamin voor ogen dat die berin groot, groter, grootst moest zijn.

Bijkomstigheid was dat Senna tien dagen naar Amerika was. Zo moest mijn jongske zijn meiske (die hij normaal elke 2 à 3 dagen ziet) ineens zo lang missen. Vreselijk voor ons thuisblijvers, want wij keken tegen zijn kop met hangende oogleden boven dikke wallen en mondhoeken in afgezakte stand. Echt zielig.

De dagen aftellend verloor hij zichzelf gelukkig in de berinnenzoekactie en betrok zelfs ons erbij. We gingen gewillig mee naar Utrecht en bezochten verschillende winkels. Geen berin was groot genoeg. Tot hij in onze hometown viel voor Teddeline!
    Zo belandde ze op onze bank in al haar sexyness en was dagenlang getuige van onze gesprekken, gelach of zelfs tranen.

De afwezigheid van Senna voelde ik zelfs en maakte daarom elke dag een paar snapchat foto’s voor haar. Alleen heb ik heel veel foto’s direct kunnen verwijderen, want Teddeline bleek er weer op de achtergrond bij te staan. Hup, daar ging weer een foto de prullenbak in en Teddeline werd verplaatst.
    Ze mocht zich dan wel thuis voelen, ze moest wel haar plek weten en dat is niet op de foto als die voor Senna was. Senna, mocht Teddeline nog lang niet zien.

Tot Teddeline ineens onder de arm van Benjamin het huis uit werd gesleept en haar weg vond naar Senna. Eindelijk kon ik deze foto naar Senna sturen:Ik schreef in het appje:
"Heb je deze foto al gezien? Sexy berin op de bank… Zo lag ze dagenlang op onze bank. Ze verpestte nogal eens een snap die ik naar je wilde sturen. Zo zie je maar, zelfs bij jouw afwezigheid hield ik rekening met je.

Haar antwoord volgde snel: "
"Volgens Benjamin is de beer een hem en geen haar. Dat was een eis. Dus hij heet Teddie."

Oh ja? Hier is mijn reply:
"Benjamin kan me wat. Een hij kan er nooit zo sexy bij liggen. Dat kan alleen een zij, een berin. Kijk die heupen! Teddeline! Dat is haar naam! Basta!"

Senna gaf me gelijk, zo vond ik haar aan mijn heup. Ik mocht er alleen niets over zeggen tegen Benjamin. Prima hoor, hoewel ik echt niet bang ben voor zijn reactie. Hij en ik vinden elkaar zelden in elkaars zienswijze. Wat blijft?

Dit: we zijn daartegen bestand. Ik weet namelijk vanwege private-inside-information dat hij toch wel van me houdt. Maar ik meestest van hem!
    En daarmee verdwijnen heel wat berinnen op onze weg!