zondag 14 oktober 2012

Cookiewet

Benjamin is gek op Country Cookies. Ken je die? Het is een luxe en vooral lekkere granen koek met grove stukken chocolade er in. Die liefde voor deze Cookies heb ik overgenomen tijdens de zomervakantie. Door de hitte in die regionen kon de chocolade nog wel eens smelten, wat het alleen maar lekker smeuïger maakte. Ik vergeet even het geknoei!
Ik at ze om twee redenen:
De eerste reden: Naast de heerlijk dagelijkse baguettes zijn de vezels uit deze cookies wel een aangename afwisseling voor mijn darmen. Geen stoelgangprobleem te bekennen deze vakantie en…
Reden nummer twee: Ze zijn gewoon zo ontzettend verrassend lekker! Niks aan af te doen of toe te voegen. Ik neem er gelijk nog een.

Tot ik van de week ineens de volgende nieuwsvraag hoorde: 'Is het verstandig klakkeloos cookies te accepteren?' Mijn cookie valt pardoes uit mijn mond. Wat? Gaan we ons nu ineens afvragen of cookies accepteren wel verstandig is?

Natuurlijk niet, je kan er super dik van worden. Je moet niet klakkeloos maar eten wat je voorgehouden wordt. Dan zijn Country Cookies niet eens het ergste, denk ik. Kokosmakronen, dat is heftig spul. De calorieën vliegen je om de oren. Of strijkwafels, sorry ik bedoel stoopwafels, maar wij noemen ze strijkwafels door een splaakgeblek van één van onze kinderen, ooit járen gelden. Hoeveel calorieën die bevat weet ik niet. De eierkoek is natuurlijk super Sonja proof, maar die mag weer alleen wanneer zij het zegt en zo zijn er veel meer cookies die ik wel lust, maar toch maar niet klakkeloos accepteer.

Ik zie een blik in mijn richting gaan als ik klakkeloos een cookie wil accepteren die afzakt naar mijn heupen en billen. Het voelt als word ik getaxeerd. Er klinkt nog net niet: “Zou je dat wel doen?” Nog even en Marcel pakt zijn rolmaat erbij om mijn heupwijdte op te meten en te checken of een cookies meer of minder verschil zal maken.

Leest hij mijn blogs wel goed? Hij moet toch als geen ander weten dat ik sinds kort weer sport. Aquarobic is het niet geworden, wel fitness. Zie mij weer twee keer per week in de sportschool zweten, ploeteren en werken om mijn lijf weer sterker te krijgen. Ik ga namelijk niet voor strakker, maar sterker! Daarnaast nog 1x per week beulen op de crosstrainer thuis en over een paar maandjes mag ik een cookie extra. Hoor ik daar applaus?
Dank je!

Waarom voel ik me bij de bovenstaande vraag dan toch zó aangesproken? Is het omdat het voelt als inbreuk op mijn privacy? Waar bemoeien ze zich mee zeg, stelletje radiodraaiers. Ik zet de radio dan ook gelijk uit. Ik hoef me toch niet te laten bestoken door de media? En dan nog wat: Waar moet het heen met het nieuws als cookies er zo toe doen? Dat is toch belachelijk!?

Niet veel later vertelt Marcel: “Ik heb je cookies weggegooid.”
“Hoezo heb jij mijn  cookies weggegooid? Alsof ik het enige koekiemonster ben in dit huis en waren ze dan over datum?”
Hij kijkt me lacherig aan en verteld over kleine bestandjes die door een website op de computer worden achtergelaten: cookies heten ze. Er zijn ook trackingcookies, wat voor mij meer klinkt als: trek in cookies.
Snap jij het? Ben ik de enige nerd in deze?

Als Marcel dan ook nog verteld over een cookiewet en dat het vandaag ook in het nieuws was, gaat bij mij een lichtje branden. Heb ik me toch op zitten te winden over cookies die me helemaal niets zeggen en zag de media als een stelletje bemoeials? Het ging helemaal niet om eetbare- maar computer-cookies. Ingewikkeld dus. Alhoewel...

Als Marcel maar zo wat cookies kan deleten uit mijn computer, moet hij datzelfde kunnen doen met  overtollige calorieën aan mijn lijf. Deleten die hap!